Saturday, September 4, 2010

Million thanks to uols ^_^

Khas untuk kawan² yang membantu buat persiapan minggu sebelum haku nak balik kampung tempoh hari. akak tim jangan di soal lah.. banyak sangat bantuan dari dia. dari pembelian barang basah, bekukan & packing barang.. semuanya akak tim yang aturkan. dia cakap haku just tengok & belajar dulu.. nanti lain kali nak balik kampung, boley bungkus sendiri dah.. mana tahu akak dah pindah nanti.. masa tu sedih sangat haku rasa.. memang la akak nak pindah ikut abang raof ke kota kinabalu.. tapi haku tak mau touching² sekarang.. buat tak fedulik dulu..



Masa nie jam 1 petang.. lagik 4 jam haku nak gerak ke eport. akak tanya tentang persiapan barang² haku. Dia tanya tentang tikar, haku cakap tak beli.. lain kali pula la akak. terus akak tim khutbah hari kamis kat haku sambil siap2 kan dirinya nak ke pasar tanjung. haku pun on sajork. P la ke bandar nun..alang² dah ke sana.. haku beli sekali ikan terubuk masin kiriman jiran di kampung nun, dia teringin nak makan.. Alhamdulillah. tikar & ikan terubuk masin dapat di bawa balik.. terima kasey akak.. :)



Ini pula geng opish.. tulung bungkuskan cenderahati untuk family haku & family mentua. Thanks ya din.. ngee~~



Tak ketinggalan juga deem.. kebetulan kawan nya pun datang juga.. edict namanya..tak sure lah ku eja tu betul ka tak? tak pandai haku, sebut jerk pandai.. ngee~~ dia temankan haku mandi Mrs. pepel tu. Nak tinggal lama la katakan. harap² nanti tak merajuk lah Mrs.pepel & Mr.bobo tuh. Opss! Mr. bobo pun haku dah mandikan sehari sebelum Mrs. pepel..

Ehh!! deem, thanks juga tali & gunting ya. Semua tu ada dengan kak liza. nanti ko amik dengan dia ehh.. sorry terlupa nak kasi dengan ko ari tu. terlampau bersalam salaman raya..terus lupa derr. haippp!!

Akhir sekali thanks to liza & nazri.. mereka yang hantar haku ke eport tempoh hari. mereka berdua balik esok harinya..thanks a lot ya! mereka berdua pun banyak membantu haku sepanjang Mr.A di negara orang. Sekarang haku pulang ke kampung, Mrs. pepel tuh kena la berpisah dengan Mr. Bobo.. nun jauh di perkarangan rumah liza... huhuhu!!



liza bersama bagasi haku, lebih muatan lorr.. 30kg.

bayaran lebihan 1kg RM15. haku just bayar RM90.00 sahaja. bukan sampai KLIA tau, tapi sampai penang terus derr.. sangat berbaloi.. Kalau AA jangan harap lah nak dapat harga macam nih tau. Haku pernah bawa bagasi lebih 1kg.. tatap kena bayar lor.. Dah tu resit pembayaran pun tak di kasi. bila di minta jap lagik, cik duduk sebelah dulu.. apa kejadahnya, orang dah nak boarding..bapa lama nak tunggu lorr.. hurmm.. Kalau lah time nih haku naik AA, Uols kira lah bapa banyak duit haku mengalir untuk lebihan bagasi sajork. twu-kL satu payment, kL-Png satu payment.. wohohoo~~Nak dapat belas ehsan, harapan agak tipis lorr.. 1kg pun kena bayar... haipp!!

Okay.. sampai sini dulu entry kali nih. Jasa uols dikenang kawan²ku.. =D


sayang @myn@ ^_^



5 comments:

-haLi3isa a.k.a L3ha, MY- said...

Wah! nie mesti bestkan nie sis~ dha balik kg~ hehehe. Bnyak barang~ kekeke~

sizuka[Izzati] said...

wah mcm2 psiapan nk balik kmpung.msti best.heeee~

Amyna said...

@leha: best sangat.. akak dah selamat sampai kampung.sekarang ngah busy buat kuih.. haippp!!

@izzati: balik kampung sure heppy tak terkata.. hepp hep horayyyy!!

deem said...

1.masa packing di lib ku x dpt join sebab...err...sebab aku wat apa eh masa tu..hehehe...lupa la...
2.tali n gunting tunggu mood raya dah abes bru ku cari di manakah lokasinya...hehehe
3.kawan tu nama nya lai n suzana...edith/edict?jauh nun ke kk sudah dia.tglkan aku sendirian jo...huhuhu...

Amyna said...

mak aihh.. tersalah2 lagik haku ehh. wakakaka!! ehh ari tu wan tak kasi dengan ko ke tali & gunting. semua tu ada dalam mrs.pepel. kalau tak silap shel kasi dengan wan dah.. ehh tak apa deem, kebetulan masa tuh din rojin nak membantu.. haku on sajork.. phewww!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...