Monday, September 6, 2010

Gaya AA bila bersongkok raya

Mak tok bawa AA keluar pekan kola nerang.. p soping persiapan raya. tumpang bekesempatan AA di sini mak tok amik peluang yang ada bawa cucu sulong buat persiapan raya.. Mak tok,Mak teh & Pak su turut serta dalam rombongan tuh. Lama mak tok bawa AA soping yer.. Mak ngah menanti jerk AA di rumah. Rupanya Mak Teh bawa AA jumpa untie fify ehh. Patut lah lama..

sedih Mak ngah dengar bila Mak tok cakap AA nangis masa nak berpisah dengan untie fify.. sabar ya AA.. kami semua sayang AA. Suatu hari nanti, kalau memang dah takdir untuk AA bersama dengan ayah.. kita akan sama² lalui rencah kehidupan didunia nih..InsyaAllah :-)Mak tok just belikan songkok dulu.. kebanyakkan pakaian yang ada di Kola Nerang tak dapat menggoda mata Mak tok. Maybe Mak tok duk nampak di Aloq setaq banyak pilihan.. esok kan nak p sana.. beli barang kuih. Semangat punya pasal nak bagi AA tampil dengan comel di pagi raya...hik3x.

Kebetulan Mak AA pun ada bagitau kat Mak Tok yang persiapan baju raya untuk AA tak beli apa lagi pun. duit tak ada.. dengan nada yang sangat menyentuh kalbu Mak Tok. Dengan itu, Mak AA terpaksa izinkan untuk AA keluar dengan Mak tok sekali lagi soping raya.. esok nya kita leh jumpa lagik AA.. peluang peluang. Mak Ngah sukAaaa!!
Kusyuk nya AA dengan Paksu.. songkok tetap di kepala yoo.
Wahh..betul² faham nih. siap macam² bahasa keluar dari mulut AA. bahasa yang hanya di fahami AA.. sigh~~Comel aksi AA dengan Pak su.. eloklah dua² tak puasa.Boley raya bersama.. Boley ka? Raya ke-2 mungkin baru boley raya bersama. Hari sabtu. harap² raya hari Jumaat. Kalau Jumaat raya ke-2 lah kita bertentang mata ya AA. TAPI kalau hari khamis kita sambut 1 syawal.. jawabnya raya ke-3 baru dapat.. Apapun janji Allah itu indah~~ InsyaAllah.... ^_^


sayang @myn@ ^_^

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...