Thursday, September 2, 2010

tak sehat...dugaan!!

Dah 3 hari tak sehat.. selsema + batuk². semalam buat entry ihya ramadhan part 4 pun tak sempat nak habis. mata tak daya nak ngadap lama² kat skrin lappy. selalu kalau tanda² nak flu terus telan soluble, Alhamdulillah hilang. kali nih tak mahu pula.. Masa Mr.A tak dak nih la soluble pun tak mujarab sudah...dugaan!! Opss! haku dah ponteng puasa semata² kerana selsema nih. haku tak kuat sangat waktu itu..

Nak tunduk pun susah, rasa macam nak tersembol biji mata, kalau berdiri atau duduk biasa pula asyik sok sek sok sek.. sedut.wekkk!! Kat bahagian bawah hidung nih dah pedih².mungkin luka sudah. asyik duk lap. adehhh!!



gambar: hasil Mr. google.

Kalau lah sakit nih boley main pindah² sat.. nak jerk haku hold dulu. Haku packing barang pun tak abis lagik. petang nih dah nak fly menuju ke kampung halaman.. bila dah macam nih, haku jadik biol seketika.. cepat lupa pun ya. takut juga nanti ada benda tertinggal pula.. harap tak da la. kalau ada Mr.A waktu ni kan senang...saling ingat mengingati. alalalala~~

Tadik masa nak keluar umah kena tempias hujan, sikit jerk. tapi badan nih dah macam panas² semacam jerk.. sendi pun lengoh².Batuk pun makin menjadi². pedih tekak & ulu hati nih. Ya Allah.. kau sembuhkan kesihatan ku ini, sesungguhnya haku memerlukan kesihatan yang baik dikala ini. Terasa dugaan mu berat bagiku menerima nya di waktu begini.. Ya Allah kabulkan permintaan ku. Amin ya Rabbal a'lamin.. =D


sayang @myn@ ^_^

5 comments:

lemontree said...

dugaan melanda hidup ku kini huhuhu...mcm ziana zain plak hhahahah

Amyna said...

keh keh keh =D

iZzuDdin said...

amin...
dugaan time pose ni...
kena la ganti lebih2 next time ek,tu yg xbest tu nanti..hehe

siti nurkhijah said...

cianya... tak pa2 ptg ni dah nak blik kan? sampai kg nnt lega la tu...
apa pun ct minta maaf bebayak la kalau ada salah dan silap sepanjang perkenalan dialam maya ni...
beraya siap2 la no.. nak jumpa kat kg tak tau bleh ka tidak...

Amyna said...

@izzuddin: ari tu x mampu sangat dah. memudaratkan diri, itu yang terpaksa.. nama jerk x puasa. makannya tidak. just makan ubat. :(

@ct: iya ct..skrg dah sampai kat KLIA.. x sabaq nya nak connecting flight. touching la puloks ct.. ekekekek. myna pun sama ya!kalau free roger2 la. mana tau leh jumpa. mar pun balik kampung tu..InsyaAllah :-)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...