Wednesday, July 28, 2010

dapat award backlink dari ainihussin.

Award kali nih syarat2 nya memang menarik untuk blogger². selain dapat tingkatkan traffic dapat menambah rakan² blogger & mengenali antara satu sama lain.. Mana la tau, sekali belek² dan baca blog.. timbul ayat cam nih, ehh hang ka? ehh la ada blog x habaq pun? hehehe.

Sebelum nak hamik award nih haku nak ucap terima kasey banyak² kat pemberi award iaitu Ainihussin & mohon maaf coz myna lambat publish award nih.. minggu nie myna busy setelkan urusan pelupusan. naik mual pandang kew PA, dah tu skodeng nombor berlambak2. pinau mata. ok setakat tu dulu cerita sebab musabab. sekarang nak amik award tu :-)Antara syarat2 menarik yang haku maksudkan.. nie ha. kena buat backlink dan seperti biasa kongsikan kepada 5 bloggers yang lain. Backlink yang haku maksudkan ialah setiap penerima award nih mesti letak 4 link daripada 5 link blogger yang d bawah nih.


sebelum letak link tersebut..ikuti langkah berikut :-
1- Padamkan dahulu link No.1.
2- Semua link yang tinggal dinaikkan satu level. Contoh link No.2 di naikkan ke link No.1. Link No.3 jadik link No.2.. begitu lah seterusnya.
3- Link No.5 tu.. masukkan link blog anda sendiri.

Ingat ya!! kawan semua kena jujur & adil ya dalam melaksanakannya. Bukan apa jika setiap penerima award mampu memberikan award ini kepada 5 orang & kesemua mereka yang terpilih untuk kongsikan award ini meletakkan link dengan betul maka jumlah backlink yang didapati ialah :

Posisi No.5 : Jumlah backlink terkumpul = 5
Posisi No.4 : Jumlah backlink terkumpul = 25
Posisi No.3 : Jumlah backlink terkumpul = 125
Posisi No.2 : Jumlah backlink terkumpul = 625
Posisi No.1 : Jumlah backlink terkumpul = 3125

Menurut info dari SEO (Search Engine Optimation) kita telah mendapatkan sebanyak 3125 backlink dan keuntungannya. Nilai untuk 1953,125 bakclink adalah untuk 10 orang yang kita kongsikan.. jadik untuk ini kita just dapat kumpulkan sebanyak 3125 backlink sahaja.

Jadik la kan.. award dah dapat, traffic tambahan pun dapat.. fuhhh! itu x termasuk lagik yang mengklik untuk ke link blog kita.. So, jangan sia2 kan award nih ya wahai penerima bertuah.. hehehehe!!

Opss!! meh tengok siapakah penerima bertuah itu...

1- Mell ==> http://mellyanasara.blogspot.com/
2- Huzaim Rosli ==> http://muhammadhuzaim.blogspot.com/
3- Ma ==> http://www.mazeck.blogspot.com/
4- Izan Ishak ==> http://diariummi.blogspot.com/
5- Cikgu Farha ==> http://cikgufarha.blogspot.com/

selamat berbacklink backlink ya pren.. ngeh3x.


1 comment:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...