Sunday, July 11, 2010

Kediamanku @NOHSA 2010

sebelum haku celoteh lebey lebaq lagik meh nak habaq dulu.. NOHSA nih adalah program kajiselidik Epidemiologi Kesihatan Pergigian Orang Dewasa Tahun 2010 Peringkat Kebangsaan. Ianya bermula dari bulan April - Ogos 2010. Tidak semua rumah terpilih untuk program nih. Program nih dijalankan dari rumah ke rumah yang telah di pilih secara rambang di setiap negeri oleh jabatan Statistik Malaysia. Kebetulan kediaman haku terpilih untuk program nih. Alhamdulillah.

Kesian juga dekat sister Rynn, sampai dah fade up nak bertemu dengan haku.. hohoho!! Dia mai umah haku x kena time dah tu masa bulan mei haku kan coti m'sia selama 2 minggu lebey d kampung halaman nun.. memang x bertemu lah kami.. nyaris2 dia nak labelkan rumah tidak berpenghuni.. Tapi dia x puas hati sebab transport ada parking kat depan. Sister Rynn nih sangat kelakar orangnya, kalau hampa dengar dia cerita karaja keras dia semata² nak bertemu haku dengan gaya itonasi, sure gelak jugak.. hahaha!!



Hasil pertemuan antara kami, haku dicide untuk pilih tarikh 6 Julai (selasa). Masa ari tuh doctor yang akan datang bersama pembantu² yang lain.. Jadik 6 Julai tuh..mai laih angkatan pergigian kat umah haku seramai 6 orang. Sebelum tiba harinya tuh haku just sms jerk dengan Mr.A untuk makluman nya. nak fon kompom d angin lalu jerk.. ntah dapat ka dak. sandis tul. Ops!! jiran lorong umah haku puloks yang risau lebey, haku pun lupa nak habaq kat depa pasai kajiselidik nih.. terlampau sibuk. x sempat nak beramah mesra petang² hari. ngee~~.



Kebanyakkan rumah yang terpilih berkeluarga. haku pun berpasangan juga. Inilah pasangan ku.. ngah di soalselidik tuh oleh Sister Aripah. hehehe! Rindunya kat Mr.A, rindu sangat². Moga sayang sentiasa dalam lindungan rahmat ilahi.. InsyaAllah.



Dah selesai d soalselidik dibuat pemerikasaan mulut & gigi. haku pun kena yoo! cukuplah sekadar gambar beskom Cumil sebagai bukti. Sister Rynn ngah pegang lampu suluh..



kelebihan join program nih. selain dapat tahu masalah dalam mulut kita secara percuma kita akan d beri keutamaan sekiranya memerlukan rawatan d klink pergigian. Alhamdulillah.



Macam² haku berbicara dengan Doktor zaitun tentang masalah mulut. Almaklumlah dah lama haku x amik peduli nih bab² masalah mulut. Dulu masa di kedah selalu juga ada program, kalau x pun p klinik gigi buat pemeriksaan berkala..



Sejak pindah sini, langsung x pernah.. penjagaan secara sendiri sahaja. Paling sandisnya.. Klinik pergigian Tawau pun haku x tau.. jangan kata klinik gigi. wad kecemasan pun haku baru tau, itu pun masa bawa pesakit hari Ambulance kemalangan tuh. terasa bengong pun ada wooo!



26 Julai 2010 bertemu lagik kita ya kawan² dari klinik pergigian.. pertemuan kali nih d lain destinasi..insyaAllah. Mohon maaf sekiranya terdapat kekurangan sepanjang uols d umah.. Nice to meet uols.. (^_^)



2 comments:

Hamzah Ian said...

wah.. kalo pegi klinik mau 50hinggit skali chek.. bagus la ade mcm ni. nice

Umie Nadhirah said...

a'a lah..best ah camni..free je..Doctor tu pun baik je ^__^
BTW,Umie follow anda ^__^ have a nice ya!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...