Wednesday, July 28, 2010

sangat sedeh dengan nasib sang kancel itu.. wekk!

entry kali ni pun adalah kesinambungan dari blog adik pompuan haku tu. leh baca sini.. naseb sang kancel . Satu kejadian yang terdetik dalam kotak hati kecilku menjadi realiti. masa adik haku inform yang dia sedang on da way balik permatang pauh.. haku dah rasa macam sesuatu akan berlaku.. jadik haku just cakap baik² memandu.. fokus!!!

Lagipun dia ada habaq time tu hujan lebat dan rasa borink sangat² coz dia drive sorang² balik ke sana.. terfikir gaks nak tanya.. tapi haku fikir yang +'ve sahaja. tak mau ganggu perjalanan dia.. sempat lagik haku menyelit pesanan tambahan ~ nanti malam upload gambar AA tau, jangan duk peram sorang². hahaha!!



Kuda haku yang pertama..masa bujang bujangan lagik.. hasil titik peluh di Intel Technology.. Macam mana rupa parasnya & biarpun kini haku sudah mentiga kan dia..haku tatap sayang aset nih.

Tidak lama lepas tu, hampir setengah jam juga.. haku dapat panggilan dari dia :-

Adik : kak..ada berita x best la..
haku : awat pula..
Adik : cek eksiden.
haku : hahaha.. padan muka. cheh oh cheh. abis tu cam na?
Adik : kereta tu lari..
haku : tak apa la.. mujuq dia lari. kalau dak jenuh hang.
(%&^^&@%$#%)

Sangat lucu bagi haku bila dengar adik haku yang sorang nih eksiden. ini adalah kali yang ke-3. Pertama & kedua, kereta yang dicium hebat² semuanya.. bukan kereta biasa² yoo. cuma kali nih dia sendiri pun tidak sure kereta jenis apa coz kereta tu pecut awai lagik.. hahaha!!

lawak betui hang nih cheh.. Nak marah pun x sesuai, hang dah besaq leh nilai sendiri cuma nak bagi nasehat la.. jadi lah pemandu yang berhemah tinggi.. clean kan rekod kemalangan anda.. cukup² lah untuk tahun nie.. tahun depan & seterusnya pastikan tiada rekod. tapi kalau dah ketentuan ilahi.. apa leh buat. Anggap jerk itu sebagai ujian & dugaan buat diri kita.. Maybe kita ada uat kesilapan yang kita sendiri tidak sedar..

mode: Pakat² naik.. pakat² jaga na.. nanti raya haku nak concur AA kami nak p jalan² dengan sang kancel.. ada faham~~


7 comments:

AngahSayang2314 said...

follow uuu jom kita tukar2 link2

pakcikLie said...

dah 3x ..tu pengalaman yg hebat utk menjadi pemandu yg berhemah lps nie...

hanisahhamid said...

saya ketawa beguling gulingbaca entry nih.. ngee~~
bes ouh xcdent nih. burger gtu..
i like!

Affan Ruslan said...

hehe. Alhamdulillah, blm pnh lagi eksiden teruk2 ni.

hajarus said...

dah 3 kali.. mujur la adeq myna xde pape kan...

Derus said...

cian kat sang kancil..:)

Uruchimaru @ kf said...

pandu dan xcident ibarat irama dan lagu!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...