Thursday, November 4, 2010

bersuka Ria @Mabul Island

Mendarat jerk di Mabul Island, terus senyum² tanda hati riang ria. sangat teruja dengan keindahan lautannya. Kebetulan masa bot kami menyusur ke darat, lalu di bawah batu² karang yang sangat cantik. itu baru pandangan dari atas bot.. Subhanallah sangat cantik. Ada Mat Salleh tengah snorkeling... Hati haku dah terloncat² tak sabar rasa weyy..



berlatarbelakang pelantar minyak.. Senyum berganda². Sangat seronok. Credit to DeeM. Thanks capture dis picca..



posing dulu sambil menunggu ahli rombongan yang lain turun dari bot termasuk MakAyah adik Izd. Izd time nih masih mamai. baru terbagun dari tidur. Itu yang wajah kurang manish..



Ada yang masih fenin² mabuk laut di tambah pula dengan panas pagi yang terik sangat. Ohh sangat panas. Tapi tak sabar nak terjun laut..



Gaya tourist Guide yang Macho di hati haku... Jauh juga kami berjalan nak mencari tempat yang sesuai untuk dilepaks sambil menikmati keindahan angin laut yang sepoi² bahasa itu.. Ada anak² kecil.. tempat pun mesti lah yang bersesuaian.. so jauh la sikit berjalan dari tempat kami turun bot..



Ini pun sama.. Credit to deeM. . Kalau nak lepaks di sini mau juling mata ahli rombongan especially jejaka² semua. MekSalleh.. walaweyyy.. Cun habis. tet!!.



time snocklling paling best, Mr.A bawa haku ke tengah sedikit. haku dapat menikmati dasar laut yang sangat Cantik. batu karang subhanallah, sangat² Indah. Mr.A siap menyelam ambil tapak sulaiman. Mr.A nak haku sentuh sendiri. Ishh haku takut tau. Takut tapi mahu. Last² pegang juga.. Ngee~~



Gambar time bermain air tak banyak pun, almaklumlah camera bukan kalis air. So time mandi simpan senyap² camera tu dalam beg. hu hu hu!!



Time menyelam tak terasa pun kepanasan cahaya matahari di atas kepala. Sekali dah puas menyelam minum air masin. Baru terasa nak rest.. Hambik kau...kulit pun dah gelap semacam. hik3x.



Sambil menunggu time untuk bergerak pulang haku sempat bermain dengan anak bajau Mabul Island. Susah juga nak komunikasi dengan depa nih. Bahasa lain². Mulanya haku marah depa sebab duduk dan bermain dekat dengan barang² kami semua. Mana tahu nanti ada hilang ke apa tak terjawab pula. Last² haku jadi kawan depa. hahaha!!



Dah penat melompat² dengan depa,berehat pula di buaian yang Mr.A buat nih. Haku sendiri pun tak tahu yang dalam beg Mr.A tuh ada buaian nih. benda apa ntah Mr.A panggey. ada nama dia, haku pun lupa² sudah. Apa lagik baring² sambil menikmati tiupan angin laut. Fuhhh..sedapp. Mata pun layu jerk..

Jam 2 petang, dah tiba time untuk pulang.. Mr.A kemaskan buaian nya. Dah kami get ready nak naik Bot.



Good bye Mabul Island. hallo Semporna-Twu.


sayang @myn@ ^_^

14 comments:

diana said...

seronok nye bercuti..
cantik kan tempat tu..
saya suka tengok gamba je..
kalau bercuti kat tepi2 laut /pantai/pulau ni saya kurang minat sikit..
takut pun ya...
hehhe

siti said...

waa besnya..

Wanzie said...

wah pren mesti best pegi sanakan?.... tak jauh ke? bila agaknya leh sampai sana...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

pulau impian LM nak pergi lum tercapai lagi...tgu bln 7 thn dpn lah klu ada rezeki..huhu.

bestnyer..tq sudi share gmbr2 ni ye Myna.

EzzEddin said...

tahun lepas lagi isteriku ajak pegi bercuti kat sabah ni..
hmm bile agaknya nak pergi, aku kena amik cuti kerja nie haa..
santeekk pix tu

HaNTwO said...

wahhh seronoknya holiday ngan cik abang sayang hehehe..

deem said...

haku jugak yg tertinggal nk update blog....takpa ada masi aku sekali harung ja nanti...whahahaha!!!

Amyna said...

@diana: Seronok sebab ada ChentaHati di sisi.. Mr.A cakap sipadan island lagik chantek..

Amyna said...

@siti: berganda2 bestnya sebab chenta hati bawa snockeling ke tengah2 sikit. cantik sangat view nya. Subhanallah :-)

Amyna said...

@wanzi: InsyaAllah pren.. plan la turun sini.bawa wife tidur di island.. he3.

dr jetty sempolna 1 jam setengah.. kalau bot laju maybe 1 jam jerk.

Amyna said...

@LM: nanti jadik turun sini.. roger2 lah myna ehh.. myna cuba bantu apa yang termampu. InsyaAllah ^_^

Amyna said...

@EzzEddin: Thanks pren.. ba mari la. plan bebaik. ada tu kekadang promosi tiket. Murahhh... Now every one can fly.. hik3x.

Amyna said...

@Han: iya lah pren..Redeem la katakan.. Auwwwww!!

Amyna said...

@deeM: ndak apa pren.. nanti update lah ehh.. ada juga tu gambar mu d sini.. ngee~~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...