Monday, November 15, 2010

Persiapan menjelang hari raya..

Adilfitri yang lepas tau.. bukannya menjelang AidilAdha. AidilAdha pada kali ini bukan tiada persiapan tapi sederhana sahaja.. Sederhana itu kan indah~~ Mr.A sudah bagi tahu awal² lagi yang dia kena duty. haku pula just cuti 1 hari sahaja. wohohoho!!.



Antara jenis² biskut yang kami sediakan bersama² .. sebenarnya banyak lagi biskut, tetapi hanya 3 jenis ini sahaja yang memang laris dan terhangat di pasaran Felcra... Bila berbual dengan ratuhati, tersentuhnya perasaan ini bila ratuhati bagitahu..

" barang² kuih mak dah beli, kak tak jadi balik mak simpan dulu..lagipun kak ieta tak balik juga "

Haku terkedu.. dalam kepala pikiaq, mesti ratuhati tak dan nak buat sebab banyak tempahan baju atau ratuhati nak buat biskut untuk anak² yang jauh dan menantu (Mr.A) yang belum dapat bertentang mata secara live.. :-(



Biskut yang gelap tu sedapp! walaupun rupa dia tidak menawan, tapi sekali cuba berkali² ulang nak ngap lagi.. Biskut CokelatChip. Simple saja.. tak perlu acuan segala. hanya canai bulat pehtu tekan dengan garpu. bakar & siap!!



Aktiviti mengemas rumah secara bergotong royong.. Selalu ini 2 @ 3 hari menjelang raya, kira lepas settle bab biskut tu.



Kami akan bahagi tugas. time nie haku yang jadi ketua, haku kan akak...hahaha!! Kalau budak Aktifast tu baca mesti sentap... kahhhh! Macam mana hang sentap pun tetap kena kauteam bebaik dengan MekTeQ.. Tinggai hampa berdua sahaja harapan Ratuhati...



Persiapan beraya di rantauan tahun 2010 berbeza dari yang sebelum² ini. Dulu ada rumah di pangkalan sana, boleh la memeriahkan diri di sana.Terasa juga aura nak beraya coz tengok Mr.A busy naik/turun kuaters uruskan persiapan, pasang khemah untuk sambutan hari raya pertama bersama penghuni² kuaters pangkalan sana.. Kali ntah la.. semangat pun tiada. maybe sebab kekecewaan itu.. huh!



Saya nak hepy macam DekHaikaL nih.. Malam raya dengar suara anak² yang riang ria bermain. Time tu Mr.A mesti dipangkalan sana. Pastinya haku mendengar laungan takbir raya soarang². Alahaii... Help helpppppp!!


sayang @myn@ ^_^

10 comments:

mohammad said...

salam ziarah

bluedianthus said...

Nak kuih raya Myna..nak baanyakkk..hehe..

deem said...

alalala...cumel betul bha si haikal tu...erm biskut pun sodap...bila la i buleh bertandang ke rumah akak ni?

Amyna said...

@Mohammad: yerpp mohammad.. :-)

Amyna said...

@Bluedianthus: Kalau macam tu,meh la jenjalan di rumah wanie.. ekekke.

Amyna said...

@Deem: InsyaAllah deem.. ada rezkiMu sampai juak tu.. tapi kena plan bebaik lah.. tiket & cuti. he3.

Dak haikal tu banyak akai tau.. AA pun dah terikut macam dia... kahhhh!!

LyNn HaMzAh said...

selamat hari raya aidiladha untuk myna dan Mr. A...

Amyna said...

Makasih ya kak Lynn.. :-)

tqaAwesome said...

huihh meriah nye ^___^

SURAT UNTUK FUTURE ME

Miza Yusof said...

salam singgah. hai tuan rumah. miza datang sini. selamat berkenalan :)

selamat hari raya adidiladha sis.
meriahnya. banyak betul kuih.
memang menggoda mulut miza ni haa. hehe

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...