Tuesday, November 9, 2010

Perjalanan kami di hari Diwali

Hari jumaat lepas ( Depavali day) kami ke kota kinabalu. Last minit up up jadi. Mulanya haku plan mahu turut serta family day di pangkalan semporna nun. Family day opish haku jatuh pada hari yang sama dengan Stompin’ Sabah berlangsung, Cuma masa jerk berbeza.. Family day mula jam 8 pagi -5 petang. Join family day separuh hari pun jadi la. Petang nya naik flight ke Kota kinabalu untuk join Stompin’Sabah..

Dalam masa yang sama haku cuba juga memujuk Mr.A untuk join family day.. tapi Mr.A tak mahu coz family day kali nih di buat di tempat Mr.A berkhidmat dah tu Mr.A masih dalam tempoh cuti² Malaysia. Lagik berat hatinya nak ke sana..

Haku: Sayang macam mana nak p dak family day?

Mr.A : Hari tu ayang cakap nak p KK. Daripada p family day baik p KK ayang.

Haku: betul ka ni sayang. Kalau sayang nak p KK juga kita naik kereta lah ehh. Senang sikit nak bergerak di sana nanti. Apapun biar ayang confirm dulu status tiket Stompin’ Sabah tu dengan Incik Hafizd.

Mr.A: Iya sayang. Ayang kan dapat 10 tiket percuma. Rugi kalau tak p..bukan selalu ada ayang.

Haku: Okeh nanti sat sayang.. ayang call Incik Hafidz dulu, takut nanti tiket kita tu kedudukan tempat asing² tak best juga. Sebab masa cik Azrin call just inform satu tiket sahaja. Tapi di email yang nyatakan 10 tiket. 10 tiket tu tak tahu lah status mcm mana? Cik Azrin bagitahu urusan tiket kena hubung dengan wakil XPax. – terus call Incik Hafidz melalui nombor fon yang di beri pihak Nuffnang.

Mr.A: ohh okeh..kalau confirm hari nih juga kita kena gerak ayang. Kalau nak gerak esok abang takut tak sempat, lagipun nak kena rest juga.

Haku: Ha.. sayang boleh ka nak drive, dah nak malam nih. Tak bahaya ka sayang?

Mr.A: InsyaAllah sayang.. Abang kan kuat (dengan muka selamba ;p)

Haku: Iya lah sayang. Okeh set sayang. 10 tiket tu Incik Hafizd cakap semuanya status VIP. Jadik kita tak akan terpisah. Boley duduk sama² join Stompin’ tu nanti.

*****************************************************************

Haku tersenyum kegembiraan.. terus kemaskan beg dan masak untuk kami dinner. Haku kemaskan beg untuk ke Stompin’ Sabah dan Mr.A kemaskan beg Operasinya untuk pulang ke pangkalan hari isnin semalam. Itu sebab haku dapat Jam tangan baru dari Oman. Alhamdulillah ^_^.



Sambil tu sempat haku post status di Facebook. ngee~~

Masa tu lebih kurang jam 5.30 petang.. Di sini Jam 6 petang dah masuk waktu magrib. After dinner & solat berjemaah kami bergerak ke Kota kinabalu. Kami bukan pergi berdua tapi berlima.. Kebetulan haku kan ada post status di facebook. Wan komen mengomen. Dorunk pun mahu join. Tapi transport tiada. Bab tiket settle sebab haku kan dapat 10 tiket percuma. Lebihan 8 tiket tersebut haku pass pada kengkawan yang berminat nak join gegarkan Stompin’ Sabah. Thanks yer Nuffnang :)



Kami begerak dari Tawau jam 7 malam.. singgah rest enjin Mish pepel, isi perut di restoran rumpun selera Lahad Datu lebih kurang jam 9.15 malam. Selesai semua kami meneruskan perjalanan. Masih jauh lagik. Nasib baik ada dua pemandu. Mr.A dan Wan mereka gilir² memandu.. Haku dan Atie sebagai peneman setia sahaja. Ngee~~



Kami sampai di Tuaran jam 4 pagi. Kalau ikutkan Mr.A nak Check in hotel selepas hantar family wan ke rumah Atie.Tapi macam tak berbaloi pula dan nanti nak patah balik semula ke Tuaran nak pick up mereka semula. Penat pun ya.. Jadi kami dicide rest di rumah Family Atie sahaja. Nanti siang sama² gerak ke Jesselton Point bertemu Incik hafizd untuk redeem tiket Stompin’ Sabah.. After solat subuh Mr.A terus Zzzz. Kepenatan... dah nak masuk zohor lebih kurang jam 12tengah hari baru Mr.A bangun. Wohohohoho!!!


sayang @myn@ ^_^

5 comments:

siti nurkhijah said...

wah.. best la leh jalan2 dihari cuti.... tak tau plak ada event ni..

ieda said...

memang seronok jalan2 time cuti nie .. kalau ada anak2 lagi lah riuh rendah .. cam x nak dah jalan jauh2 heheheh

Amyna said...

@Ct: Jalan2 sebelum Mr.A mula bertugas. pehni dah mula tugas susah dah...

Ya.. best ct. Antarbangsa punya nih. Auranya malatoppp habiss.. Tambah2 ada ella ratu rock M'sia. Fuhhhhh!!

Amyna said...

@ieda: itu lah ieda.. duk usaha & menantijuga rezki ke arah itu.. Usaha tangga kejayaan :-)

LyNn HaMzAh said...

program apa ek myna...cepat2 la update lagi...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...