Wednesday, November 3, 2010

Perjalanan ke Mabul island

Aktiviti bersama chinta dan rakan² sepejabat. Kebetulan Mr.A masih dalam mood Cuti² Malaysia, haku hangkut Mr.A sekali.. Kalau ikutkan memang Mr.A dah boring nak tengok laut lautan nih. Tambah² Mabul Island.. boley dikatakan destinasi yang selalu Mr.A singgah di kala beroperasi di perairan semporna..



Kami fikir kami adalah antara ahli rombongan yang terlambat sampai di jetty. Rupanya masih ada lagik ahli2 di belakang. Ngee~~


Sementara menungu bot, sama2 mencipta kenangan di bawah pepohon kelapak.



Dari jetty sampolna menuju ke Mabul Island mengambil masa lebih kurang 1 jam lebih. Masa nih pelbagai perasaan dah menyelubungi diri kami ahli² rombongan, ada yang dah mabuk laut, pening² lalat dan ada yang kebosanan. Bosan menanti keindahan Mabul Island.



tak cukup dengan duduk berdiri pula..Anginnya laut sangat kuat. Rasa macam nak melayang keluar dari bot.kalau anak jati kedah kata "Gayat"



Beramai2.. Conie, Haku,Erna, DeeM dan Lidya.



Haku nih asyik² tanya Mr.A.. sayang jauh lagik ka? Nasib baik la Mr.A layan jerk perasaan wife dia nih. Boley dikatakan soalan yang sama di ulang tanya. Kalau dikira nih, mau berpuloh² kali. hehehe!!



Almaklumlah nih 1st time haku nak menjejak kaki di Mabul Island. Pehni kalau orang tanya macam mana Mabul Island, haku dah boley cerita dah.. tak yah nak duk diam. Leh cerita ceriti bersama². Kongsi pengalaman ^_^



Iya lah kalau wife navy di pangkalan nun depa dah selalu ke sana. Bukan setakat Mabul Island, Sipadan, Mataking semuanya pernah. Depa p naik bot navy yoo.. jeles haku rasa weyy. Family day pun pernah buat di sana. Haku yang tak dapat join.. Oustation.



Wajah hepy Wife Mr.A.. Mr.A pula dah macam tourist guide haku. Segala²nya Mr.A terangkan. Jumpa rumah² penjaga rumpai laut pun Mr.A tolong explain kan, nampak Jetty Tentera Darat pun Mr.A cerita juga, bukit bukau yang rupa bentuk manusia baring pun d explain... hehehe!! Rasa best, best sangat coz kami dapat snorkeling bersama². Sangat enjoy. Haippp!!!



sayang @myn@ ^_^


9 comments:

MiSs TOrA said...

waaa cuti aritu ye hehe..romantik le myna bju sama siap ada pixx lagi kt shirt tu hehe..somga bahgia sentiasa ye =)

Amyna said...

Alhamdulillah.. Cuti² weekend baru nih. Baru ari nih dpt publish nya..

Ya InsyaAllah Tora.. harapan myna pun mcm tu juga.. :-)

krole said...

wuahhh p mabul...bestnyeeeee~

Amyna said...

best sangat².. tambah ada chinta di sisi.. haipp haipp!

LyNn HaMzAh said...

mesti best kan kat mabul island tu...kan syok kalau dapat gie...nanti citer lagi yer myna...

Gayahspears said...

wah myna... best nyer.... sakan ya..arghh jeles..huhu

deem said...

akhirnya kuar juga cerita mabul ni.aku juga yg blm hapdet2...he3...

ieYna said...

honeymoon....

hanisah hamid said...

saya nak pinjam gentolak pepel bawak berenang dalam laut boleh ? :D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...