Tuesday, August 3, 2010

berpicnic bersama jiran tetangga

Ini adalah aktviti last 2 week.. Actually aktiviti ni semata² untuk support semangat kat jiran bersebelahan satu buah rumah dengan haku.. akak melda. Kami x sampai hati bila dengar cerita ceriti darinya. Suaminya pun buntu,ikhtiar tetap ikhtiar.. setiap kali dia menangis.. anak² pun turut sama menangis.. sayu hati bila kenangkan nasib diri akak melda..

Haku ingat pesan mak.. kalau penyakit macam nie bukan boley stress & fikir sangat. nanti lagik membesar.. Buat tak tahu jerk. tapi boley ka tuan empunya badan buat tidak tahu.. Ohh tipu la kalau duk saja nak hepy², tambah² anak & suami di depan mata. fikiran laks melayang mikir masa depan.. wohohoho!!. So, plan ujung minggu tu adalah untuknya. Sekali orang yang nak di beri suntikan semangat tidak dapat join coz dia ada temujanji untuk berubat sakit nya itu..

Apapun syukur Alhamdulillah.. Ada hikmahnya juga. Kalau dia join kami belum tentu apa lagik berlaku sebab ari sabtu tu dekat kawasan taman bukit tawau hujan.. Orang sakit nih sangat sensitif & tidak sesuai dengan suasana macam tu.



Kami yang dah plan nih...haruslah meneruskan hajat. Serba salah juga kami. takut akak mel sedih laks nanti, coz dia fikir kerana dia..semua plan akan terbatal. tiada pilihan kami, lagipun persiapan semua dah ready.. tinggal nak gerak ke sana jerk. Kami gerak 1 kereta sahaja. Kalau ikutkan plan dua buah kereta.. satu kereta tu akak melda dengan family nya..



makan makan makan.. haku tidak ada bawa makanan apapun, mahupun setitik air. Dorunk sekerasnya² tidak mahu haku bawa apa². Fuhhhh!! semuanya akak tim & akak patma yang uruskan. Dorunk suruh haku sediakan transport saja. hehehehe!!



best mandi manda.. arusnya deras & airnya sangat² sejukkkkk!!!



Kami semua yang hepy plus kepenatan... heppp hep horayyyyyy!!


5 comments:

intan syahierah said...

salam..
hye kak..
bestnye..

hajarus said...

wow meriahnyer myna... bestnyer dpt berpicnic reramai camnih...

HaNTwO said...

wah seronoknya..lame x picnic huhu

Amyna said...

intan~ wsalam. best3x..sangat best!

hajar ~ Alhamdulillah.. hepy².

hantwo~ bah apa lagik..jum picnic be4 ramadhan.. ngee~~

ツbieaz@bie Azreenaツ said...

meriahnya pigi picnic...
lamanya Bie tak picnic uhuhuh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...