Tuesday, August 31, 2010

shopping be4 fly ke kampung ^_^

Yeayyy!! hati ku berbunga riang coz nak balik kampung halaman.. nak bersungkai berbuka bersama keluarga di felcra & keluarga di felda.. Nak p soping & buat kuih bersama².. Ehh bantu mak jahit baju dulu, mak fon habaq banyak lagik baju² belum siap di jahit.. mesin puloks duk buat hal. hohohoho!!

sebelum haku nek flight menuju ke destinasi nun.. haku p soping dulu apa yang boley di bawa balik untuk mereka² yang sedia menanti kepulangan ku.. ngee~~. Untuk geng² lelaki okay tapi yang fomfuannya nih.. adehhh!! manyak susah juga handle sorang² nih. Nak beli mutiara, tahun lalu dah bawa balik, sat g tak pasai² jenuh melaram puloks adikbadik ku. ala² mami jarum gitu..

Untuk part geng² lelaki punya tu, nanti just belikan baju melayu jerk kasi match dengan kain pelikat tuh. Kalau nak beli baju melayu di sini, tak berbaloi pula. nak angkut satu hal.. Kain pelikat tu sesuai la ku beli d sini coz kualiti baikpunya & harga pun berpatutan. Kepada adik badik fomfuan haku sekalian hampa semua jangan risau na.. haku dah beli barang baik punya. haku tak mau habaq kat sini.tunggu jerk nanti. supriseee!!! (jangan gelak sudah). haku akan majuk setengah jam.. ;p



Teman setia haku sepanjang bersoping, siapa lagik kalau bukan jiran tetangga lorr. akak tim & adik farina. Melda tak dapat join coz baru operation, harus banyak berehat..

Tapi kan adik badikku.. nak habaq yang nie.. haku ada belikan ikan,udang & daging payau (rusa) segar dari ladang & laut. Freshh fell freshhh!! Nanti boley la nak buat ikan bakaq ka, stim ka, apa
² jerk yang hampa suka, tak perlu lah kita nak p sampai kat kola perlis nun nak makan ikan bakaq. Mak ayah sure susah nak p..tambah² mak akak tuh, dah la fenin pikir baju tak siap jahit lagik. makngah laks lagik susah kalau abah tak join.. kann ana kan. betul x? ayat nih khas untuk dek yani..haipp!!



Ini adalah antara bahan mentah yang bakal sampai ke tangan uols. InsyaAllah. kredit too akak tim. tumpangkan frozen di umah akak. freeze umah myna nih tak muat nak sumbat semua nie. kecik.. almaklumlah freeze zaman bujangan.. ekekke!!



Anak & mak memang supporting... syukAaa!!

Balik dari soping ari tu..pingsan seketika. keletihan tawaf bandar tawau.. orang masjid mai antar bubur lambuk mujur tersedar. kalau tak.. Lu pikir lah sendirik.. Wuwuu!


sayang @myn@ ^_^



9 comments:

Black_roses92 said...

shopping awl2.. kalau tak nanti jadi ikan sardin kena gelek steamroll.. haha.. ;D

selamat menyambut hari lebaran..

sizuka[Izzati] said...

seronoknya shopping raya:)

adiana0889 said...

wooooo byk jugak akak shoping ya...ole-ole dari yayang xder ker akak?..heheh :)

betul tu akak..lau nk pegi mkn ikn bkq lau abah x ikut sapala nk driver van tu..kn kn...dh la sosah ciket..ekekek..

ada hari jgk abah tu..hehhe :)

hajarus said...

wow sakan myna bersoping untuk family & diri sendiri ekk... selamat pulang ke kampung.. take care dear... ;d

AngahSayang2314 said...

salam...

wah bestnyer kemeriahan bahang raya dah terasa... angah nie sedih sangat gaji tak dapat lagi wa..wa...wa...

Amyna said...

@roses: sardin d lenyek leh uat sandwich..nyum3x.

@izzati: soping opcos seronok, tambah² kalau ada orang tolong bayarkan..hepyyy.

Amyna said...

@ana: ole² dr yayang? maksudnya? kurang jelas di situ.. ngee~

Amyna said...

@hajar: untuk myna rasa x da apa² yg spesel..tunggu balik soping d kedah or penang nanti.. heheh. semuanya tu untuk family..

Amyna said...

@angah: wslam.. alalal, sabar na. nanti masyuk tu.. leh la p soping raya.. kann kan!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...