Thursday, August 19, 2010

Parcel,Waran & cukai perjalanan Mr. Bobo

Ada 3 perkara dalam entry nie.. haku kasi rangkum kan semua. hehehe!! Nanti Mr.A tak faham di email nun, Mr.A tengok jerk lah d sini ehh. sini ada gambar². email nun tak ada, haku pun tak tau email satelit apa ntah.. text jerk boley. Hp pun sama, MMS langsung tak boley. Makanya laporan ada d sana sini..




Pertama..parcel untuk ratuhati dah pos. Sebenarnya dah lama barang² nie dalam simpanan haku.. Kalau ikutkan haku nak bawa balik dengan tangan sendiri, tapi macam tak sempat pula nanti. Habis pikiaq pos jerk la. selesai satu bab...serahkan dekat depa (adik,akak & mak) pula p cari baju untuk pasangkan dengan kain² tersebut. Kalu mak pilih yang ready made cek layan jerk. tapi kalau mak nak beli kain jahit sendiri lagik cek suka. tambah² cek duk jauh cam nie, terubat kerinduan lagipun selesa kalau hasil dari tangan mak.. hehehe!!




Ke-2 pula, waran perjalanan balik yang menjadik agenda hot dalam metting staf ari tu dah selamat ada di tangan haku sekarang. Syukur Alhamdulillah. ehh kalau rasa nak baca entry lepas tu leh la klik kat tiket wilayah agenda hot!. Akhirnya ada juga rezkiku walaupun cabutan undi giliran haku No.30. Sebenarnya semua pegawai yang memohon untuk menerima waran nie, semua dapat tau. TIADA YANG TERKECUALI.. kontrak ke tetap ka..semua layak & dapat. peruntukkan duit kepala mana haku tak tau.. tapi dengar² kepala TNT. hurmmm!!

Nampaknya mogok cuti 1 bulan cancle.. wekk!. waran dah ada d tangan yeayy! tapi tak leh seronok lebih² nih coz haku kena carik masa p open waran Mr.A.. sekarang kaunter MAS tu pindah p kat Aport dah. jauhnya. malas cek rasa nak p sana.. malas² kena lalui juga. ;p



ke-3 & last.. cukai jalan untuk Mista Bobo tu dah setel. Mengikut nilai asal dalam surat tu RM 1311.40. Tapi bila haku p nak bayar kerani tu kira² semula jadik RM1276.80. berkurang sedikit. Alhamdulillah rezki.. Haku bagi tau Mr.A yang nilai asal tu.. wink*wink. jangan marah ayang ya, ayang bagi tau ikut nilai yang tertera d surat yang ayang terima tu.

Okeh payment cukai jalan untuk Mista Bobo setel, Mish pepel & Mista kriss pula coming.. Mujur la tak sekali, kalau tak mau bergeliga kepala hotak haku nak atur.. Lesen haku pula dalam bulan 9 nie.. Duit Oh duit..d mana kau duit ~ dalam akaun Mr.A.. larikkkk!!

Opss! million Thanks to deem coz sudi menemani haku ari tu.. haipp!!


sayang @myn@ ^_^

3 comments:

siti nurkhijah said...

dapat jugak yer waren flight tu... pandai diaorang pindah peruntukan...

MR Bobo?...leh tahan rtax ngan insuran dia...

Raya kat kola nerang ke?
ct thn ni blik taiping...huhuhu

Amyna said...

Yupss!! Alhamdulillah..Mr.Bobo tu 1st year..gitu lah qoedahnya.

ct.. myna raya dikampung tanpa bertemankan Mr.A d sisi.. sayu pilu.

deem said...

great!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...