Tuesday, October 26, 2010

Harap cepat selesai yeahh!!

Yeahh haku sangat berharap cepat selesai perkara nih. Tadi time lunch haku ada keluarkan duit dari Mesin ATM. Tapi malanganya sistem di mesin ATM tersebut NgokNgek. Tetiba service batal. Haku cuba lagik dan macam biasa, haku tetap check baki walaupun ada Maybank2u. sekali check baki dah kurang. Tapi yang aku tekan awal tadi tak ada pun keluar duit. Ya Allah p mana pula duit ni..

Orang pertama yang haku cerita dulu waktu tu adalah Mr.A, coz sebelum haku gerak ke sana haku ada inform Mr.A nak keluar bayar Mish Pepel & Renew Roadtax. Mr.A suruh ambil duit dari akaunnya.. Opss!! kad bank Mr.A ada dengan haku, selama 5 bulan yang lepas haku lah permaisuri yang mengongker duit Mr.A.. Lepaih nih kena pulangkan balik pada tuan empunya badan.

Jadik masa haku lalu depan bank tu.. susah nak parking, kena pula masa tu haku p sorang. nak double park confirm tak boley coz situ jalan utama. Jadik haku dicide buat macam biasa. terus ke satu destinasi dan guna duit dari akaun haku dulu di destinasi tersebut.. Selama nih tak pernah pula jadi macam nih, dah jadik cam ni rasa tak daya weyy. Ilang semangat bergagar pala lutut. Nilai bukan sikit. 1k..

maybank2u

Mr.A suruh haku jumpa pegawai bank dan buat report. Haku tanya IncikPegawai tu agak² bila boley clear. Dia tak sure. paling lewat 2 minggu. Mak aihh..lama lagik wehh. terbeban juga la rasa... Lagik tak selesai, selagi tu haku tak kan bayar CCM Mish pepel. Nak cekau di mana mana, keluarga Amyna adalah sederhana sahaja.

Haku bertambah risau bila IncikPegawai tu cakap dia nak resit.. haku nak hamik resit mana? dah mesin tu x keluarkan resit. adoii la.. Haku tanya dia balik..Nanti di mesin tu mesti ada rekod kan setiap pengeluaran. terus dia sengih². Orang ngah semak kepala hotak, dia duk tambah menyemak lagik. Haishh!!

Haku just clearkan Roadtax Mish pepel jerk kerana itu penting hanya sekali setahun. CCM tu tunggakkan pun boley. Hahahaha!! terjejas rekod. Lantak lah. Tak tahu nak salah kan siapa.. Mungkin ada hikmah di sebalik semua ini kerana haku percaya janji Allah itu indah. kalau ada rezki dapat la balik.. kalau tidak nak buat macam mana? terbeban lah d situ.. :-(

Mode: Majoriti kawan² yang kes sama macam haku nih, dapat kembali duit mereka. Moga kes haku sama seperti mereka. InsyaAllah ^_^


sayang @myn@ ^_^



12 comments:

LyNn HaMzAh said...

banyak tu amyna...kak lynn doakan urusan tu cepat selesai yer...boleh la nanti bayar duit kete tu...

ieda said...

huhuhu banyak tuu dik .. sabar yer .. harap semua boleh selesai dgn segera .. dugaan tuu .. sabar ya ..

sweetsal said...

duit tak keluar ke...sedihnye byk tu 1k..harap2 dpt blk duit tu ye..hish menakutkan..

Amyna said...

@Kak Lynn: Ya InsyaAllah akak.. harap sangat dapat balik. Jangan la pergi macam tu sahaja..

Amyna said...

@Ieda: Ya dugaan..pasti ada hikmahnya kan.. tapi myna rasa terbeban sangat tauuuu!! lemah longlai..

Amyna said...

@Sweetsal: 1K..sangat banyak. Walaupun Mr.A nak gantikan balik. tapi myna tak mau.. myna nak duit hasil titik peluh myna..

Bukan salah kita.. Mesin tu yang NgokNgek. ishh. sakit hati dehh!

~ShaFiza~ said...

kak myna, selalunya bank akan cek balik nanti kalo ada baki memang bank akan pulangkan pada owner cuma prosesnya memakan masa yang agak panjang..saya doakan semoga dipermudahkan segala jalan utk kak myna. be strong ok. saya tahu mesti akak serabut. insyaallah akan dapat blik duitnye. Ameeennn..

Ellen said...

adoii..yer ka..hari tu ellen pernah juga, tapi keesokan harinya dah dapt semula...hehe

POSH76 said...

bank rimau mmg lagu tu...don't worry confirm dapat balik dalam masa 3 hari mbb akan credit bank to ur account...tapi mmg menyusahkan la

Amyna said...

@Shafiza: Serabu serabai la juga.. Tapi petang nanti tak leh serabut dah. Nak cantik Molek untuk Mr.A.. wohohoho!!

Iya itu la IncikPegawai tu cakap tunggu 2 week. Sabar jerk lah.. Kalau ada rezki tak kemana² juga kan. Harap dapat balik..

Amyna said...

@Ellen: Best la kalau 1 hari len, tak terbeban sangat.Nih 2 minggu. Aduii la..duti O duit. cepat² la masuk dalam akaun saya semula.. i need u.

Amyna said...

@Posh: len cakap 1 hari, posh pula 3 hari.. tapi incikPegawai cakap 2 week. Harap 1 @ 3 hari cukuplah.. Ndak mau lama².. tersiksa jiwa.. Ngee~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...