Friday, October 15, 2010

semoga semuanya dipermudahkan

InsyaAllah ^_^

Di hari yang indah ini.. Hari penghulu sekalian hari. Haku mendapat berita yang boley buat hati haku berbunga-bunga chenta wey. Nih tengok.. dah sampai time rehat. sekejap jerk masa berlalu. adehh. Adakah kerana kegembiraan itu..

Pagi tadi Mr.A text inform pergerakkan pulang ke M'sia akan di lakukan hari ini. Mendengar berita itu, hati haku dah mula riang ria sangat sebab mengikut kiraan pada perjalanan yang 4 bulan lepas. Hanya mengambil masa dalam 4 hari Mr.A akan sampai balik M'sia. Gembira sangat haku. Rasa nak lompat tinggi² nak jerit bagi tau orang sekeliling.. Tapi macam yang selalu kita ingat. benda yang tak betul² pasti depan mata. jangan nak suka lebih². Okeh haku akur.. (*_*)

Agak berduka juga sebab Mr.A inform pergerakkan pulang tak naik flight tapi naik kapal laut. Kalau dah macam tu.. maybe amik masa dekat 10 hari juga dari sekarang.. Menghitung lah ke hari itu ;p. Haku reply lagik.. kompom ka nie sayang. Bukan apa, dah banyak kali haku dengar kabar macam nih.. Nak kata busan pun ya!. Mana tak nya.. Dari sebelum raya, jadik lepas raya, Lepas raya - awal bulan sepoloh, Awal bulan sepoloh - tengah bulan sepoloh. Last haku assume hujung bulan 10. Kalau ikut kata hati yang tertipu ini.. Hujung tahun teruss. Tapi jangan la hujung tahun. Berjujuran ayaq mata haku nanti..

Malangnya Mr.A tak reply.. Haku faham semua tu bukan kehendak mereka². Apakandaya tugas perlu diutamakan atau mungkin juga sms haku tu ke laut sudah.. Begitulah perhubungan antara kami. Sungguh haku jealous juga kekadang bila tengok hubby kengkawan yang bertugas di lobanon nun. Dorunk seronok jerk, boley komen² di fb, berchatting & paling penting boleh kongsikan gambar² terkini.. Tapi untuk tugas Mr.A nih.. Non dapat la semua tu. email boley, tapi ntah apa² email yang perkhidmatan tu kasi. Gambar tak boley send. :-(

Just dengar suara & text sahaja.. tapi tak semua itu selalu sempurna. Tambah kalau berbual. haku cakap dah abis ayat kena tunggu sekejap baru Mr.A dapat dengar. Kalau haku cakap panjang melebar.. sepatah haram pun Mr.A tak dapat faham.. Macam tu juga haku. Charge nya pun sangat mahal. Nak pakai telefon perkhidmatan, bukan mudah² boleh dapat. Bersusun orang lain nak guna. Nanti buang masa sajork di situ menunggu. Kekadang kalau kapal menghala ke pelabuhan mana entah coverage langsung tak ada.. Kalau ada pun Mr.A perlu naik atas untuk mendapatkan coverage yang nyawa² ikan itu. Complicated. hmm!



Sehingga detik nie.. haku tak terima sebarang kabar.. Haku percaya pegerakkan sudah dilakukan. Mengikut cara text dari Mr.A berita ini adalah benar. Ya kuat hatiku menyatakan yang ianya benar. Moga segala²nya dipermudahkan, Mr.A and da geng selamat sampai ke Malaysia.. InsyaAllah. Biar lambat asal selamat ~~~


Mode: Pehni kalau signal kena p lobanon puloks haku redha. KESIAGAAN =D


sayang @myn@ ^_^

23 comments:

adiana0889 said...

semoga abg and da geng slmt pulang ke malaysia...

wahhh senyum sampai lebarnya ke telinga ya.hahahah..

apapun smga heppy ya :)....redeemmmm habis-habisan...miahehehehhe

sHi Ma said...

moga selamat sampai.. sukanya dia.. :)

MyZone~theUn4given said...

..daku tompang gumbira...hihi

Azizah a.k.a N.a.z said...

jangan sedey2..smoga Mr.A pulang dgn selamat..

Amyna said...

@ana: InsyaAllah.. Penantian yang selama ini di nanti.. Shhhhh! bab redeem kena slow². Nanti ada orang jelouse. Wakakaka!!

Amyna said...

@shima: InsyaAllah shima.. Yerps hepy ala kadar dulu. Nanti dah ada depan mata hepy sesunguh hati..

Amyna said...

@MyZone a.k.a Sakura: Gembira gembira.. Thanks ehh!

Amyna said...

@Azizah: sedih kekadang jerk bila hati tak mampu harungi sendiri.. Ya InsyaAllah. Myna sangat² berharapp!

MyZone~theUn4given said...

insyaALLAH smua pasti baik..sukanya dia..hihi

Amyna said...

sangat suka..hik hik hik!!

LyNn HaMzAh said...

mesti myna rindu sungguh dengan hubby kan...lynn doakan agar hubby myna dan kawan2 selamat sampai ke Malaysia dengan selamat...

siti nurkhijah said...

insyallah...
semoga MR.A selamat sampai ke pangkuan Myna...

nazliza said...

ya...hooooo...amboi sukenye dia wahaha...insya'allah semoge amir selamat sampai dan semoge kau membuat persiapan yang sewajarnye wahahahahahaha...gantunggggg lame sudah tu hohohoho....

Amyna said...

@Kak Lynn: Rindu.. terlampau banyak perkara yang nak dikongsikan.. cheq tak tertanggung sorang². harus berdua..berpasangan kan lebih baik.. hik3x.

Amyna said...

@Ct: Ya InsyaAllah.. Lambat x apa, asal semuanya selamat. Kannn~~

Amyna said...

@Liza: Menggantung perasaan yang tak tergantung sudah.. Hohohoho!!

sweetsal said...

semoga hubby Amyna selamat sampai..jgan sedih2..

alieff said...

moga semuanya baik2 belaka...
doakan yang baik2 yer; byk2kan bersabar...

*turut menanti kepulangan insan2 tersayang*

Amyna said...

@Sweetsal: InsyaAllah.. kesedihan tu kekadang tetap juga ada. x leh nak menipu diri.. paling2 tidak pasti menangis..

Amyna said...

@Alief: bersabar kan separuh daripada iman.. kekadang kesabaran nih tak terbatas juga.. ngee~~

Ms. MieRa said...

kesiannya awak...
yeler nak buat mcm mana..
dah tugas Mr.A tuh m'cari rezki...
hope, semua ok...
doakan p'jalanan mereka selamat sampai..

Amyna said...

@Miera: iya betul.. kesian ehh. adeh tersentuh hati. hu3.

paan said...

wow , menuntut kesabaran yg sangat tinggi nie..

Entri terbaru -> Tag Blogwalking 2010 dari Sue

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...