Thursday, October 28, 2010

welcome to Sabah, Malaysia

Syukur Alhamdulillah Mr.A selamat mendarat di Bumi Tawau petang semalam.. Jam5.20 petang dengan pesawat MAS. Lewat sikit dari jadual asal.. Dah tu lewat sehari dari apa yang Mr.A bagitau dalam entry Welcom to Perak.Hari selasa jadik Rabu.. KESIAGAAN. sob3x.

Semalam after opish hour haku terus bergagas ke Airport. Takut nanti Mr.A lama pula menanti. Sepanjang perjalanan senyum melebar dah haku nih, sangat excited yoo.. Sampai di Airport nampak pula transport zL dan zU lagik lah membuatkan haku tersenyum. Ada juga anggota² lain yang beruniform di sana. Family² pun ramai menyambut kepulangan insan² tersayang.. Ohh ohh..Luv it~~



Gambar kenangan 5 bulan 17 hari yang lalu. Sedih muka Mr.A time nih.. Berat hati nak meninggalkan isteri. Masa nih haku hantar Mr.A di Aiport sini sahaja. Tak dapat nak hantar di kLiA nun.. :(



Nampak jerk Mr.A dan kawan² melangkah turun dari anak tangga selepas checking Kastam tu, berdegup kencang jantung haku.. sangat² teruja. senyum nih jangan nak tanya la.. Memang tak boleh nak kawal dah.. Nak tunggu mereka ambil bagasi MakAihh sangat lama. Masing di luar nih dah macam² bunyi. Mereka di dalam nun asyik² pandang kami di luar dengan pelbagai reaksi.. best moments... hehehe!!



1st keluar... dari situ IncikMamu. Alahai.. tersentuhnya perasaan bila tengok mariana (ibu mengandung) menitis kan air mata sambil salam dalam pelukan suami.. perasaan haku bercampur baur. Tak tahu nak cakap hapa. Senyum pun dah suram.. Keluar jerk Mr.A dari pintu ketibaan tu, baru haku boley senyum. Mr.A suka buat lawak SengaL. Huhuhu!! Sampaikan semua kawan² yang ada di situ dia perkenalkan kat haku satu persatu.. Lagi tersenyum lah haku..Yea yea Hai.. yea Angguk. itu lah situasi haku ketika tu. Macam gaya Orang jepun pun ada. haikkkk!!



Kan.. buktinya. Haku siap buat PS. semua detail ada di situ. hahaha!! Time opish hour nih, Dengan kebenaran dari pengarah dan siap isi borang keluar, nak hantar suami. Masa tu AyahAnda Samsudin belum pencen.. AyahAnda bagi green light keluar sebentar.. memahami la katakan. haipp haip!!

Sebelum nih ramai yang tak tahu Mr.A pergi Op di negara orang.. Kecuali kawan² opish dan kawan² rapat sahaja. Sekarang Mr.A dah balik pakat terkejut tanya macam² soalan. Sampai separuh vengong haku nak menjawab.Maaf lah yea. Bukan tak mau habaq dari dulu. Tak dak paedahnya haku war² kan... Satu lagik diri haku bukan kuat tapi semangat isteri tentera yang kuat dalam diri haku untuk menempuhi kebahagian dalam perpisahan sementara... Doakan kebahagian hakiki untuk C.H.I.N.T.A Amyna. InsyaAllah ^_^.

Mode: Macam² Mr.A beli.. Pashmina saja 5 helai. haku sampai minta izin dengan Mr.A nak bagi dekat kawan yang banyak membantu haku sepanjang Mr.A Operasi.. Ate bilanya haku nak memakai semua tu.. kannn~~

sayang @myn@ ^_^


16 comments:

Liza said...

Rindunya lain macam kalo ditinggalkan lelama,kan? :P

AngahSayang2314 said...

wah... best tueeeeee

tuk angah tak ada ke??

Amyna said...

hahaha.. liza O liza. tepuk dada tanya selera. Keh keh keh!!

Amyna said...

@Angah: Alalala.. ndak cukup sudah. :(

ieda said...

waa gi sabah ker dikk .. ermm xpaham sgt cite adik nie .. :)

tiefazatie said...

wah...terharu nye baca n3 nie sis..huhu..pasti makin sayang kan2..moga bahagia selalu sis!

Amyna said...

@ieda: Bukan pergi akak tapi tinggal di sini. Selagi khidmat diperlukan..Kalau akak rajin selak² entry sebelum nih. pasti bertemu cerita nya..Yang pastinya penantian hati seorang isteri selama 5 Bulan yang lalu berakhir sudah.Ngee~~

Amyna said...

@Ifa: lebih² menyayangi.. sayang menyayang.. chinta dikenang.. haipp haipp!!

Hanis Azla said...

wah seronoknya bila cik abg dah balik kan..

Amyna said...

@HAnis: Yerpss.. Sangat seronok. Pagi yang suran KINI sudah terang.. Lalalala~~

rATu kEBaYA said...

alahai... sy kene tinggal seminggu je pun en. suami g kursus dah angau semacam.. ni pulak kene tgl berbulan2.. alahai memang tak menangung dah...

kuat betul semangat amyna..

HaNTwO said...

huhuhuhu jiwaku lembut bile baca N3 ni..

najihah sahami said...

waa..myna...kuatnya kamu...akhirnya smpai jugak mr A tu kan...melompat2 la kamu..haha....

semoga bahagia terus ye..aminn~

hiro said...

beshnye.

sweetsal said...

waa, mesti senyum sampai ke telinga ni..cik abg dh balik dh..hilang rasa rindu kan..hehe

ctnurkhijah said...

la ni kena senyum slalu, tak mo sedih2 lagik...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...